zaterdag 5 november 2016

16e : Uit eten in Cluny (5 van 5)

Sinds 2013, toen Serge Curtil, de chef van La Grange Finot in Bray en later van La Régalade in Cluny zijn keuken moest sluiten zijn we naarstig op zoek geweest naar iets gelijkwaardigs, en tot nu toe waren we niet erg succesvol. Die restaurants hadden uitstekende maaltijden, de bediening was uitstekend en vriendelijk, de prijs was niet bovenmatig hoog, kortom, dat was voor ons jarenlang dé plaats om bij speciale gelegenheden te eten.

Hostellerie d'Héloïse - Cluny
De naam Hostellerie d'Héloïse was al een aantal malen gevallen als een mogelijke opvolger van La Grange Finot, en we hadden al een aantal keren geprobeerd daar te bespreken. Maar elke keer was het restaurant óf gesloten, óf volgeboekt, en we hadden het eigenlijk al min of meer van onze lijst afgevoerd.

Hostellerie d'Héloïse - Cluny
Tot we mijn verjaardag wilde vieren. Het weersverwachting voor die dag was rampzalig, dus een leuk dagje uit zat er niet in. Bleef over een gezellig etentje voor twee. De keus viel andermaal op de Hostellerie, en dit keer hadden we meer geluk: we konden zonder problemen voor die avond een tafel reserveren.

Escargots
We waren nog nooit in het restaurant geweest, en toen we het zagen begrepen we waarom we altijd moeite hadden gehad met reserveren. Het restaurant is tamelijk klein, en aangezien ze ook kamers verhuren is het met een aantal hotelgasten die voorrang krijgen al vrij snel vol. Het restaurantgedeelte kijkt uit over het riviertje de Grosne, is simpel maar smaakvol ingericht en de bediening bleek efficiënt en vriendelijk.

Pavé de Charollais
Voor wat mij betreft geldt: een kinderhand is gauw gevuld, en toen ik het "menu le terroir" zag was ik verkocht. Een amuse-bouche, als voorgerecht twaalf escargots, een pavé de Charollais in rode wijnsaus met gratin dauphinois, een kaasplateau met o.a. drie soorten Epoisses en als bonus een citroen sorbet met vodka: m'n liefje, wat wil je nog meer!

Magret de Canard
Mijn partner deed wat minder extravagant (maar die was dan ook niet jarig!) met een voorgerecht van asperges en een halve magret de canard als hoofdgerecht en hetzelfde kaasplateau als dat wat ik had (menu de marché d'Héloïse).

Rust in Vrede!
Het eten was uitstekend, mooi opgemaakt, de bediening vriendelijk en goed, en uiteindelijk waren we inclusief een glas pastis als apéro, wijn en koffie in totaal klaar voor onder de € 50 per persoon. Niet iets om dagelijks te doen, maar voor speciale gelegenheden weten we nu eindelijk weer waar we terecht kunnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten