zaterdag 19 november 2016

12a : Reisliteratuur

Hieronder vindt u een lijstje met een aantal boeken over de streek waarin wij wonen. We hebben een aantal titels uitgezocht die betrekking hebben op Bourgogne, Saône-et-Loire of op specifieke onderwerpen die over de streek handelen; bij de titels die we daadwerkelijk kennen hebben we ook een (summiere) beoordeling gegeven.
Daar waar mogelijk is de prijs aangegeven (meestal de prijs die wij ervoor betaald hebben) en waar de boeken eventueel beschikbaar zijn of waren.
Uiteraard zijn alle gegevens (prijzen, beschikbaarheid) onder voorbehoud; we proberen de gegevens wel up-to-date te houden, maar we hebben daartoe maar beperkt toegang tot de gegevens.
Voor diegenen die zelf graag rondneuzen in boekhandels die min of meer gespecialiseerd zijn in reisboeken (en soms ook landkaarten) staan hieronder enkele adressen (onder voorbehoud) van diverse reisboekhandels en van de ANWB.
Wij hadden in het verleden zelf erg goede ervaringen met Stanley & Livingstone in Den Haag.
Andere reisboekhandels zijn te vinden op Zwerftocht.nl en natuurlijk is er ook nog de ANWB webwinkel.
Als wij aangeven, dat een boek verkrijgbaar is bij de grotere Offices de Tourisme, wordt verwezen naar die van Cluny, Mâcon en Chalon-sur-Saône. Het kantoor in Saint-Gengoux-le-National (met ’s zomers een dépendance in Cormatin) is doorgaans iets minder goed gesorteerd.
Voor boekhandels wordt verwezen naar de grotere zaken (Cluny heeft een redelijk grote boekhandel), en in Mâcon en Chalon-sur-Saône zitten meerdere grote boekhandels.
De Offices de Tourisme hebben doorgaans een goede collectie boeken over de plaats van vestiging. Zo is in Cluny een ruime collectie te vinden over de voormalige abdij daar. Om die reden heb ik verwijzingen naar boeken over Cluny dan ook achterwege gelaten. Hetzelfde geldt overigens voor de winkeltjes die bij een museum of bezienswaardigheid horen.
De betere boekhandels hebben vaak een eigen afdelinkje met boeken over de streek. Doorgaans heet zo’n afdeling “Patrimoine” (= erfgoed).
Tenslotte hebben de winkeltjes waar kranten en tijdschriften verkocht worden (Tabac of Maison de la Presse), maar ook de supermarkten (de hypermarché’s, zoals Carrefour en Auchan zijn doorgaans beter gesorteerd dan de supermarché’s, zoals Intermarché) soms ook wel wat toeristische boeken en wandel- of fietskaarten in voorraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten