donderdag 17 november 2016

12c : Wandelgidsen

2. Wandelgidsen:

[2.1] Guide les Balades Vertes entre Grosne et Guye
Uitgave : o.a. Conseils Générals van Bourgogne en Saône-et-Loire, Balades Vertes (2009)
Taal : Frans
Verkrijgbaar bij het Office de Tourisme van Saint-Gengoux-le-National, soms bij een boekhandel hier in de buurt.
ISBN : geen nummer te vinden
Prijs € 8.00 (2009)
De Balades Vertes (groene wandelingen) zijn een recent initiatief van de organen van Bourgogne en Saône-et-Loire. Door heel Bourgogne heen zijn wandelingen uitgezet en uniform bewegwijzerd. In het gebied tussen de riviertjes de Grosne en de Guye, waar wij bij wijze van uitzondering nu eens niet aan de rand, maar wat dichter bij het midden wonen, is de afgelopen jaren een netwerk van 26 wandelingen uitgezet. Een aantal daarvan kenden we al. Hoewel het boekje een beschrijving van de wandeling geeft en de routes bewegwijzerd zijn, vinden wij het toch aan te bevelen om een redelijk gedetailleerde kaart mee te nemen (zie hoofdstuk [4 - Landkaarten]). Op verschillende plaatsen zijn de bordjes al beschadigd, en in een enkel geval ook verdwenen en de beschrijvingen zijn weliswaar interessant, maar niet gedetailleerd genoeg om op te kunnen wandelen.
De lengte van de wandelingen varieert van 5 km tot 16 km, waarbij het merendeel korter is dan 10 km. Zonder kaart kun je je dus geen grote buil vallen.

[2.2] Losse wandelingen
Uitgave : Office de Tourisme van Saint-Gengoux-le-National (2009)
Taal : Frans
Verkrijgbaar bij het Office de Tourisme van Saint-Gengoux-le-National
ISBN : geen nummer te vinden
Prijs € 0.20 per wandeling (2009)
Het Office de Tourisme heeft een aantal wandelingen uit bovenstaand boekje afgedrukt op A5 formaat. Voor wie dus een enkele wandeling wil maken, is dit voordeliger dan het hele boekje te kopen.
Het boekje biedt wel een ander voordeel: degenen die een paar wandelingen aan elkaar willen plakken moeten óf het boekje kopen, óf de streek goed kennen.

[2.3] Losse wandelingen
Uitgave : La Tuilerie de Chazelle (2007)
Taal : Nederlands en Engels
Verkrijgbaar bij La Tuilerie de Chazelle
ISBN : geen nummer
Prijs € 0.50 per wandeling
In het verleden hebben een paar fanatieke wandelaars, die bij ons hun tent hadden opgeslagen, een aantal wandelingen gemaakt. Zij hebben toen de moeite genomen, om de wandelingen uit te schrijven, en wijzelf en enkele van onze kampeerders hebben daarna de wandelingen een paar maal na-gelopen om eventuele fouten eruit te halen. Vervolgens zijn de wandelingen, variërend van 7 tot 23 km, netjes uitgewerkt, voorzien van wat toeristische informatie en afgedrukt. Alle wandelingen kunnen zonder kaart gemaakt worden.
We hebben in totaal 8 wandelingen en 1 fietstocht (50 km) beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels.

[2.4] La Saône-et-loire …. à pied
Uitgave : FFRandonnée (december 2005)
Taal : Frans
Verkrijgbaar bij de boekhandel en de Offices de Tourisme hier in de buurt, soms ook bij de “Tabac” in bv. Cormatin, Saint-Gengoux-le-National of Cluny.
ISBN : 2-7514-0092-2
Bar code : 9782751400926
Prijs € 12.80 (2006)
Dit boekje bevat een aantal wandelingen, ook bewegwijzerd, in het Département Saône-et-Loire (71). Het boekje dateert van vóór het “Balade Verte” concept. De bewegwijzerde wandelingen zijn aangegeven door gele pijlen (PR = Petite Randonnée), wit-rode pijlen (GR = Grande Randonnée) en rood-gele pijlen (GRP = Grande Randonnée de Pays), en bestrijkt een beduidend groter gebied dan [2.1]. Degene die deze wandelingen wil maken, zal dus vaak eerst een stuk(je) moeten rijden.
De opmerking over detail kaarten - zie [2.1] - geldt ook voor dit boekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten